Jadłospis
Przedszkole https://images.dlaprzedszkoli.eu/pskomielna/jadlprzedsz18-2211.docx
Klub Dziecięcy https://images.dlaprzedszkoli.eu/pskomielna/jadlklub-18-221124.docx
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne, orzechy archaidowe oraz produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy: mogdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg w przeliczeniu na S02.
12. Łubin i produkty pochodne.
13. Mięczaki i produkty pochodne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.